Yoga Therapie Centrum

CLINICS
BEGRIJPEN IS VERLICHTEN

yoga therapie & klachten
lichamelijk, emotioneel en mentaal
eenheid en balans herstellen

Herontdek het wonder van je lichaam. Hoe beter we onze lichamelijke klachten begrijpen hoe meer grip we erop krijgen.
Tijdens deze wekelijkse clinics krijg je meer inzicht in hoe je lichaam werkt en hoe je balans kan brengen en houden door te oefenen met verschillende bewegingen en ontspanningstechnieken.

Yoga & Knieklachten

3-daagse clinic

Terugkerende of chronische knieklachten kunnen een groot deel van onze dagelijkse activiteiten verstoren. Tijdens deze clinic leer je hoe je met yoga je knieën stabieler en sterker kan maken. De mobiliteit van je kniegewricht wordt groter, de spieren rondom je knie worden sterker en je klachten steeds minder. Door consequent deze oefeningen te doen zorg je dat de pijn verdwijnt en wegblijft, op een natuurlijke manier.

meer info

Yoga & Rugklachten

6-daagse clinic

Flexibele spieren werken op een preventieve manier en houden jouw lijf én ruggengraat gezond. Sterke spieren helpen pijn voorkomen en verminderen.
Een van de redenen waarom yoga zo effectief werkt bij rugklachten is dat het je beide biedt: flexibiliteit en kracht.
Je leert verschillende oefeningen en technieken die meteen resultaat opleveren en jouw rug klachtenvrij helpen houden.

meer info

Yoga & Hormonen

3-daagse cursus

De invloed van hormonen op ons leven is enorm: vermoeidheid, wisselende stemming, eetgewoontes en zelfs de vorm van ons lichaam! Een stabiele hormoonspiegel is niet altijd vanzelfsprekend en dan kan extra steun zeer welkom zijn. HYT (Hormoon Yoga Therapie) is een dynamische vorm van yoga die verschillende technieken gebruikt om de hormoonproductie op een natuurlijke manier te reactiveren.

meer info

VRAGEN OVER DE CLINICS?

Vul het formulier in.
Je krijgt binnen 72 uur een reactie.

Yoga & Stress

6-daagse clinic

Er zijn momenten wanneer de onrust om ons heen zonder filter naar binnen dringt. De mist in onszelf wordt groter en onderscheiden wat echt belangrijk is wordt een stuk lastiger...
De oefeningen van deze clinic zijn gericht om jou te begeleiden richting de diepe stilte in jezelf die er 'altijd' is.
Je leert adem en beweging te combineren en je ervaart de effecten van een goede ademhaling op je hele zenuwstelsel. Je ervaart hoe de kalmte in jezelf meer zuurstof genereert, hoe de spieren sterker worden en je hoofd een stuk rustiger.

meer info

Yoga & Nekklachten

6-daagse clinic

Nek, hoofd en bovenrug kunnen niet als afzonderlijke entiteiten functioneren. Om het gewicht van je hoofd te kunnen dragen, én de grote mobiliteit van dit gebied mogelijk te maken, heeft je nek goede ondersteuning nodig van een uitgebreid netwerk van spierverbindingen met de ribbenkast, de wervelkolom en de schoudergordel. Dat is de reden waarom yoga zo effectief werkt bij nekklachten. De integrale aanpak en het karakter van de oefeningen zorgen voor een betere bloedsomloop, een grotere mobiliteit en een progressieve vermindering van lokale spanning.

meer info

Yoga & Slaapstoornissen

6-daagse clinic

Verschillende wetenschappelijk studies hebben aangetoond dat yoga positieve effecten heeft bij het behandelen van slaapproblemen. Tijdens deze clinic leer je eenvoudige oefeningen waarmee je meteen aan de slag kan. Door dagelijks deze oefeningen te doen zul je een progressieve verbetering ervaren in de kwaliteit van je slaap: makkelijker in slaap vallen, dieper en beter slapen en daarna wakker worden met een uitgerust gevoel. Overdag wordt het positieve effect van zo'n nachtrust verlengd doordat je helderder in je hoofd bent, met een vitaler lichaam en een stuk minder stress.

meer info

 

CORPORATE YOGA

Yoga clinics op je werk
met gerichte content voor elk team

meer info

Yoga & Vitaliteit

6-daagse clinic

Yoga is ook geschikt om je vitaliteit op een duurzame manier te vergroten. Met specifieke oefeningen en technieken leer je energie opbouwen en behouden. Dat gaat dieper dan alleen je energie even opkrikken. Onze ademhaling is de meest directe weg die we hebben om onze fysiologische processen te beïnvloeden. Dat is de reden waarom ademhaling een centraal thema is bij deze clinic. Naast diverse ademhalingstechnieken leer je ook hoe beweging en ademhaling op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden om een gewenst resultaat te krijgen.

meer info

Yoga & Artrose

6-daagse clinic

Artrose beperkt beweging, yoga verhoogt het bewegingsbereik. Daarom is yoga een van de beste natuurlijke methodes om artrose te verlichten.
Het zachte karakter van de oefeningen waarbij yoga, ademhaling en ontspanning met elkaar gecombineerd worden, zijn gericht om de kwetsbare gewrichten te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Stapsgewijs leer je steeds zelfstandiger met deze oefeningen en technieken aan de slag te gaan. Met deze solide fundering kun je zelf je artrose op een natuurlijke manier onder controle houden.

meer info

Yoga & Balans

6-daagse clinic

Balans is iets wat iedereen waardeert omdat we ons daarmee veiliger voelen. Maar balans betekent niet controle over het leven hebben, het is ook geen voorspelbare toekomst en het is al helemaal niet de bedoeling om balans te misbruiken als dekmantel voor perfectionisme.
Je hebt geen controle over het leven, maar je kunt wel leren omgaan met de stroom van het leven die af en toe periodes kent met veel ‘beweging’. Met yoga kun je leren om je geest stil te krijgen zodat je stabiel kan navigeren door het leven met alles wat je tegenkomt.

meer info