Yoga Therapie Centrum
YOGA THERAPIE

Gezondheid en welzijn door een integratie van top-down en bottom-up processen die bi-directionele communicatie tussen de hersenen en het lichaam vergemakkelijken.

Lichamelijke, mentale of emotionele klachten kunnen onze balans verstoren.
Yoga zorgt voor verzachting en herstel door eenvoudige bewegingen te combineren met gerichte ademhalingstechnieken. Deze verbinding blijft door alle lagen heen werken terwijl je leert versterken wat zwak is en versoepelen wat nog te strak zit.

INVESTEER IN JEZELF

De persoonlijke benadering van yoga therapie biedt jou ondersteuning op maat tijdens je eigen proces voor optimale gezondheid en vitaliteit.

AANBOD SESSIES

gezond lichaam

preventief   |   curatief

Yoga therapie helpt bij:

→ Lage rug & S.I. disbalans

→ Nek & Schouder spanning

→ Heup & Bekken klachten

→ Gevoelige gewrichten

→ Hypertonie

→ Menopauze & Overgang

→ PMS & PCOS

→ Osteoporose

→ Artrose & Reuma

→ Fibromyalgie

→ Hoge bloeddruk

→ Hartritme stoornissen

→ Chronische vermoeidheid

→ Hoofdpijn & Migraine

→ Duizeligheid & BPPD

Hoe zou het zijn als je je krachtiger, rustiger en aanweziger zou voelen…

Je bent gedreven, doelgericht en succesvol. Je hebt het druk en komt niet altijd toe aan gezonde beweging en ontspanning. De effecten op je lichaam begin je steeds sterker te voelen. Vaak uitgeput en afgeleid, een rug die protesteert en misschien ook gewrichten die progressief stijver worden.

Is yoga iets voor jou?

Je hebt goede dingen gehoord over yoga, maar je twijfelt. Je hebt bruikbare, tastbare resultaten nodig, geen new age hocus pocus, en je wilt je tijd zeker niet verspillen. Met yoga therapie heb je iemand die het je zo gemakkelijk mogelijk maakt om snel positieve verandering te zien door de oefeningen af te stemmen op jouw schema, behoeften en doelen. Je leert kracht, balans en rust op alle lagen van jezelf te creëren, zodat je meer aanwezig en verbonden voelt. De resultaten zijn concreet, je bent scherper en efficiënter met je dagelijkse bezigheden. Maar belangrijker nog: je ervaart hoe het is om vol te genieten van elk moment.

 

STOP denken
dat je lichaam een probleem is
START vertrouwen
dat je lichaam een wonder is dat ontdekt wil worden

 

optimale energie

vitaliteit   |   ontspanning

Yoga therapie helpt bij:

→ Chronische vermoeidheid

→ Stress & Burn-out

→ Geheugen problemen

→ Slapeloosheid

→ Asthma

→ COPD

→ Hyperventilatie

→ Long Covid

→ Rusteloosheid

→ Paniek aanvallen

→ Chronische vage pijn

→ Revalidatie periode

Yoga therapie, hoe zit dat?

We starten met een uitgebreid intakegesprek om inzicht te krijgen in waar en hoe de disbalans is ontstaan. Alle informatie op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak wordt meegenomen om een programma op maat te creëren met yoga bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen.
We werken zonder pijn, de basis van elke sessie is hoe je je op dat moment voelt. Het is geen ‘quick-fix’ maar een kleine stappen proces waarbij je vanaf de allereerste sessie al verschil merkt. Tussen de sessies door blijf je zelfstandig oefenen met overzichtelijke handouts waar je alle oefeningen en technieken terug kan vinden. Langzamerhand bouw je een eigen gereedschapskist met elementen die goed voor jou werken zodat je zelfstandig balans kan blijven houden.
Wil je dit ook?

ONTDEK JE EIGEN KRACHT

met yoga therapie

  • → laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk
  • → aanvulling van reguliere zorgtrajecten
  • → ondersteuning van revalidatie processen
  • → verlichting van chronische aandoeningen

innerlijke rust

balans   |   harmonie

Yoga therapie helpt bij:

→ Prikkelbaarheid

→ Overbezorgdheid

→ Somberheid

→ Stemmingswisseling

→ Stabiliteit & Balans

→ Zelfvertrouwen

→ Persoonlijke ontwikkeling

→ Steun & Motivatie

→ Coaching trajecten

Yoga therapie, waarom nu?

De wereld waarin we leven lijkt sneller en sneller te gaan. We worden continu gevoed door een oneindige stroom van informatie die 24/7 beschikbaar is via onze mobiele apparaten. We worden geplaagd door te veel prikkels van buitenaf en krijgen amper de kans om onze eigen signalen op te vangen. We raken uit balans, krijgen klachten en als we door blijven gaan worden we uiteindelijk ziek.
De manier hoe we met klachten en ziektes omgaan is alles behalve duurzaam. We willen de quick-fix om niets te missen van dat snelle leven. We vergeten vaak dat we veel meer zijn dan alleen lichaam.
Yoga therapie stimuleert ons lichaamsbewustzijn, het verbetert het contact met ons eigen lichaam. Op een bewuste manier kunnen we signalen op tijd opvangen en vanuit onze intuïtie gepast reageren om onze balans te herstellen en te houden.
Spreekt je dit aan?

KENNIS MAKEN?