Yoga Therapie Centrum

YOGA

Verbinding & Balans

Yoga is veel meer dan het lichaam buigen en draaien op allerlei manieren.
Lichaam, geest en ademhaling met aandacht volgen, is de fundering waarop je kan bouwen om met yoga te starten. Simpele maar krachtige instrumenten om de eenheid in jezelf te herontdekken. Verbinding is de letterlijke vertaling van yoga…

THERAPIE

sessies  |  trajecten  |  clinics

Yoga therapie biedt een ruime aanbod aan eeuwenoude technieken die actueel blijven dankzij de positieve effecten op gezondheid en welzijn. De oude wijsheid van yoga wordt gecombineerd met de moderne wetenschap om mensen te ondersteunen bij het zoeken en houden van balans. Het doel is om verder te gaan dan het louter aanpakken van symptomen. Yoga therapie kun je combineren met andere behandelingen vanuit de reguliere zorg. Vaak wordt yoga therapie als aanvulling ingezet maar ook als afronding. Informeer naar de mogelijkheden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om kennis te maken met yoga therapie. Naast individuele sessies, los of in combinatie met een traject, kun je kiezen om met een clinic mee te doen, waarbij je in een kleine groep thematische lessen krijgt rondom een bepaald onderwerp.

ZIE AANBOD

Yoga leert ons
herstellen
wat we niet hoeven te verdragen
en te verdragen
wat niet hersteld kan worden

LESSEN

 vip  |  duo  |  plus

De effecten van een goede yoga les voel je meteen als je van de mat afstapt.
Tijdens de les ben je bezig met oefenen en ervaren hoe weerstand voelt, waar spanning zit en hoe je kracht en loslaten met elkaar afwisselt. Allemaal onderwerpen die je in het dagelijkse leven ook in praktijk kan brengen.
Gaandeweg merk je wat werkt en niet werkt, wat goed voelt en wat minder goed voelt. Je leert mee te bewegen met wat je tegenkomt, zowel op de yogamat als in het dagelijks leven.

Je hoeft niet lenig te zijn om met yoga te starten. Yoga gaat veel verder dan de ‘pretzel-houdingen’ die er vaak mee geassocieerd worden. De kracht van yoga is juist de eenvoud en de zuiverheid.
Kom een keer proeven en zelf ervaren hoe yoga jou kan raken. Je kan kiezen om alleen te komen, samen met iemand anders of meedoen met een kleine groep (let op: de meeste groepen zitten al vol).

ZIE AANBOD

ONDERWIJS

therapeuten | docenten | liefhebbers

We stoppen nooit met leren omdat het leven ons continu les blijft geven.
Er bestaan allerlei technieken en theorieën over hoe je het beste kennis kan overbrengen zodat zowel de aandacht als het redeneringsvermogen van je publiek gestimuleerd wordt. In mijn beleving is het belangrijkste dat je vanuit je hart geeft zodat je anderen kan raken en bereiken met kennis en lessen die helder en overzichtelijk zijn. Het gaat niet om de hoeveelheid informatie die je deelt maar om het enthousiasme waarmee je dat overbrengt. Daarmee worden anderen geïnspireerd om verder en dieper te gaan met hun eigen leerproces.
Of ik over anatomie vertel aan toekomstige yoga docenten, een workshop voorbereid voor yoga liefhebbers of als mentor een yoga therapeut of trainee begeleid, overal probeer ik het vonkje aan te steken van het besef dat we nooit klaar zijn met leren.

ZIE AANBOD

WORKSHOPS | CLINICS | CURSUSSEN

 

Yoga therapie clinics, praktische workshops en thematische cursussen.
Voor therapeuten, docenten en liefhebbers.
Kleine groepen waar persoonlijke aandacht altijd centraal staat.

ZIE AANBOD

WORKSHOPS | CLINICS | CURSUSSEN
Boeking