Yoga Therapie CentrumFYSIOYOGA


POWERFUL COMBO

Interdisciplinaire benadering
met een aanvullende werking
bij het behandelen van pijn en ongemak.

PERFECTE SYNERGIEFYSIO & YOGA

Veilig en vertrouwd

persoonlijke aanpak

Fysiotherapie is een gerespecteerd gezondheidsberoep dat gebruik maakt van bekende behandelmethoden om optimale beweging, pijnvermindering en gezondheidsleer te bieden.
Yoga is een eeuwenoud gezondheidssysteem dat steeds meer aandacht krijgt vanwege de positieve werking op zowel fysieke als mentale aspecten.
Door deze twee disciplines te combineren, kunnen erkende zorgverleners een veilige en effectieve aanpak bieden voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder rug- en nekpijn, spier-skeletale blessures, chronische pijn en meer. Naast de geleide sessies wordt het regelmatig zelfstandig oefenen aangemoedigd om duurzaam herstel te garanderen, zowel fysiek als mentaal, met aandacht voor spierkracht, flexibiliteit maar ook voor stressvermindering en verbeterde slaapkwaliteit.

Kennis & Ervaring

De uitgebreide kennis, ervaring en vaardigheden van fysiotherapeuten en de multidimensionale aanpak van gecertificeerde ervaren yogatherapeuten, vullen elkaar aan om een vernieuwde benadering aan te bieden met bewezen langdurige resultaten.

<span style="color: #333333;">Kennis & Ervaring</span>

Ontdek de voordelen van FysioYoga
en ervaar een nieuwe dimensie
van vitaliteit en gezondheid

Uniek traject

volledig afgestemd

Een fysioyoga traject is geen één- of tweedaags ‘standaard’ oefenprogramma noch een serie van asanas (yogahoudingen) voor een specifieke aandoening. Een fysioyoga traject onderscheidt zich door een multidimensionaal karakter waarbij rekening wordt gehouden met de diverse facetten en lagen van een mens. Het is een proces van zelfontdekking en welzijn met tal van positieve effecten voor de algehele staat van gezondheid.

Positieve effecten

Fysiek: Spierkracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, goede postuur, lichaamsbewustzijn, circulatie, spijsvertering, hormonale balans, ademhaling, immuunfunctie verbeteren, botten versterken, bloeddruk normaliseren en het lichaamsgewicht verminderen of normaliseren.
Mentaal: Vermindering van stress, verbetering van het vermogen om te ontspannen, toename van focus en concentratie, beter slapen.

<span style="color: #333333;">Positieve effecten</span>

Bij welke aandoeningen?

overzicht van meest voorkomende klachten

 • Rugklachten
 • Nek- & schouderspanning
 • Heupklachten
 • Knieklachten
 • Artrose
 • Osteoporose
 • Reumatoïde artritis
 • Fibromyalgie
 • Hoge bloeddruk
 • Prikkelbare darmsyndroom
 • Migraine
 • Overmatig spierspanning

Andere klachten?

Zoek contact op om de mogelijkheden te bespreken

Advies om yoga te doen?

Steeds vaker wordt het advies gegeven om yoga te doen bij bepaalde hardnekkige of terugkerende blessures, (chronische) aandoeningen of andere vormen van disbalans. Het probleem is dat bepaalde yoga soorten kunnen leiden tot een verhoogd risico op verergering van bestaande klachten of zelfs nieuwe blessures of ongemak uitlokken. 
Een gecertificeerde yogatherapeut zorgt na een nauwkeurige beoordeling voor het ontwikkelen en implementeren van een passend, veilig en effectief behandelplan. Een traject op maat waar altijd mogelijk is om samen met andere zorgverleners te werken als dat nodig is.

MEER WETEN?

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Stuur een bericht