Yoga Therapie Centrum


MILLIE TAWIL

MSc | C-IAYT | E-RYT 500

“Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”
Mahatma Ghandi

RUIMTE
ONTDEKKEN

om ons heen
VERKENNEN

Mijn reis is begonnen in Buenos Aires, Argentinië, daar ben ik geboren. Een prachtige stad met Europese trekjes, charmante mensen en een onuitwisbare spoor die voor altijd bij je blijft als je daar ooit bent geweest.
Als kleuter heb ik met een diepe overtuiging aangekondigd dat ik architect zou worden en met de jaren werd deze wens alleen maar sterker. Precies op tijd, vlak voor mijn vertrek uit Argentinië, kwam Yoga in mijn leven via de opleiding voor Transcendente Meditatie (TM) die ik in 1989 gevolgd heb. De dagelijkse practice met 12 eenvoudige asanas voor elke meditatie voegden een nieuwe dimensie aan mijn leven. Een ontdekkingsreis die versterkt werd toen ik als backpacker rond de wereld ging reizen. Een onvergetelijke ervaring waarbij yoga en meditatie, steun en toeverlaat, mijn vaste reisgenoten werden.
Mijn architecten droom liet ik niet los. Na een zinderende tijd landde ik bij de Technische Universiteit in Delft waar ik na een fantastische leerzame periode mijn architecten Msc diploma haalde. Voor mijn afstudeerproject heb ik de samenhang tussen architectuur, yoga en meditatie vertaald in een een architectonisch concept voor een Yoga & Meditatie Centrum.

ERVAREN

Na ruim 30 jaar speelt yoga nog steeds een belangrijke rol in mijn leven door dagelijks op de mat mijn lichaam te volgen, ruimte te maken voor de stilte tijdens de meditaties en de tijd te nemen om de creativiteit te blijven voeden. Yoga leert me veranderingen verwelkomen en integreren om de verbinding met mijn kern helder te houden. Het koesteren van deze bron vol inspiratie, energie en oerkracht, voelt soms uitdagend, soms rustgevend maar wat er altijd is, is het gevoel van een sterke fundering waarop ik met vertrouwen verder kan bouwen. Dit is wat ik graag met anderen wil delen.
Yoga blijft groeien en wordt steeds toegankelijker voor een breder publiek, wat natuurlijk geweldig nieuws is. Echter is mijn beleving dat een belangrijk deel van de eeuwenoude kennis vaak verloren gaat. Onze westerse cultuur, pragmatische houding maar ook commerciële belangen, vervangen te snel, eenvoud met complexiteit, introspectie met exhibitie, onderweg ervaren met resultaat bereiken. Om de essentie en kracht van yoga met anderen te kunnen delen heb ik mijn jarenlange ervaring aangevuld met vele internationale herkende opleidingen en ben zowel E-RYT 500 als C-IAYT gecertificeerd.

Mijn missie is om yoga inclusiever en toegankelijker te maken.
Voor iedereen en niet alleen voor mensen die fit, soepel en flexibel zijn. Yoga die de eenvoud van de oorsprong koestert en tegelijkertijd met de tijd mee gaat om nieuwe wetenschappelijke inzichten te integreren.Yoga waar ruimte is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, sociale achtergrond (of de lengte van de hamstrings!)

RUIMTE
BELEVEN

in onszelf
ONTWIKKELEN

Na veel praktijkuren en een intensieve opleiding bij The Yoga Therapy Institute heb ik, als eerste in Europa, het C-IAYT certificaat gehaald en werd toen de derde yoga therapeut in Nederland met een officiële registratie. Vanwege het groeiende succes wordt yoga therapie steeds meer geïntegreerd in de reguliere zorg, van kleine instellingen tot grote ziekenhuizen. De positieve effecten zijn steeds vaker onderwerp van onderzoek binnen de wetenschappelijke wereld. Een tendens die langzamerhand zichtbaarder wordt.
Tijdens mijn studie heb ik veel steun van de fysiotherapie praktijk gekregen waar ik een eigen ruimte toegewezen kreeg zodat de eerste patiënten veilig kennis konden maken met yoga therapie. De diversiteit aan patiënten en hun verschillende aandoeningen hebben enorm bijgedragen aan het verruimen en verdiepen van mijn vaardigheden als therapeut.
De positieve reacties en tastbare resultaten werden afgespiegeld in een goed gevulde agenda. De toenemende interesse en het plezier in dit werk, hebben me aangemoedigd om het architectenbureau om te toveren in een ruimte voor voor een prachtig yoga therapie centrum. Een bijzondere plek waar mensen een oase van rust en herstel vinden.

VERBINDEN

Naast een warme en persoonlijke aanpak, ligt mijn kracht bij de integratie van mijn jaren ervaring en de kennis die ik actueel houd door de cursussen en trainingen die ik regelmatig volg. Dat is wat mijn benadering een dynamisch en levendig karakter geeft, ver weg van vaste protocollen. De grote waaier aan mogelijkheden binnen yoga therapie combineer ik in kleine overzichtelijke stappen waarbij ik mensen begeleid met hun eigen reis naar binnen. Om de ‘stille’ ruimte die wij allemaal in ons hebben te (her)ontdekken en vanuit die rust weer in balans komen. Dit proces start met het bouwen van een sterke fundering, een solide basis die zorgvuldig ingericht wordt om een gezonde en dynamische balans te kunnen dragen en omarmen.
Yoga, ademhalings- en meditatietechnieken zijn elementen die ik gebruik om dicht bij mijn eigen kern te komen en geïnspireerd te leven. Inspiratie die verder gevoed wordt door een zuiderse passie, een oeverloze creativiteit en een diep vertrouwen in mijn innerlijke intuïtie. Mijn roots en culturele achtergrond, zorgen voor een originele persoonlijke aanpak waarbij ik anderen hoop te inspireren met een warm welkom en een krachtig vonkje.

Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek
om je eigen wensen en behoeften te bespreken.

  LIEVER BELLEN?

Laat je gegevens achter
je wordt binnen 72 uur teruggebeld