Yoga Therapie Centrum
MILLIE TAWIL

MSc | C-IAYT | RYT-500

“Een reis van duizend mijl begint bij de eerste stap”
Mahatma Ghandi

RUIMTE
ONTDEKKEN

om ons heen

 

ZOEKTOCHT

Mijn reis is begonnen in Buenos Aires, Argentinië, daar ben ik geboren. Een prachtige stad met Europese trekjes, charmante inwoners en een onuitwisbare spoor die bij je blijft als je daar geweest bent.  Als kleuter begon ik al te roepen dat ik architect zou worden. In de 20 jaar die ik daar gewoond heb, werd deze wens alleen maar sterker. Vlak voor mijn vertrek, in 1989, kwam yoga in mijn leven toen ik kennis maakte met Transcendente Meditatie (TM). Twaalf eenvoudige yoga houdingen die ik dagelijks deed voor elke meditatie. Rond die tijd veranderde mijn leven 180 graden. Ik begon aan een wereldreis als backpacker en opende daarmee de deuren naar een onvergetelijke ervaring. Het begin van de reis naar binnen. Yoga en meditatie, steun en toeverlaat, waren mijn vaste reisgenoten.
Na een zinderende tijd vond ik uiteindelijk mijn plekje in Delft, bij de Technische Universiteit. De ‘kleuterdroom’ werd werkelijkheid toen ik in 1997 mijn Msc architecten diploma haalde met een project voor een Yoga & Meditatie Centrum. Een ontwerp waar ik de samenhang tussen architectuur, yoga en meditatie verenigde en vertaalde in een architectonisch concept.

ERVARING

Na ruim 30 jaar is yoga nog steeds een belangrijk deel van en in mijn leven. Een actief deel dat meegroeit, verandert en afleert om opnieuw te kunnen leren. Yoga oefenen, mediteren, creatief zijn en ontwerpen beïnvloeden mijn leven op allerlei manieren. Samen, maar ook los van elkaar, betekenen ze voor mij een bron van inspiratie, energie en oerkracht. De ene keer op een uitdagende manier, de andere keer juist als ondersteuning. Maar altijd met het gevoel van een sterke fundering waar ik met vertrouwen verder op kan bouwen.
Sinds een paar jaar is yoga enorm populair geworden en daarmee toegankelijker voor een breder publiek, wat natuurlijk goed nieuws is. Zo’n snelle groei en toenemende commerciële belangen pakken helaas niet altijd positief uit en het aantal onveilige yoga lessen waarbij je zware blessures kan oplopen nemen ook toe. Mede geïnspireerd door mijn fysiotherapeut heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Na het volgen van talloze trainingen ben ik als RYT500 gecertificeerde yoga docent, lessen gaan geven in verschillende studio’s. Hiernaast begon ik, als een van de eerste in Europa, met de IAYT Yoga Therapie opleiding.

De ontmoeting start waar je nu bent

Stap voor stap neem ik je mee op reis, om de balans en de rust in jezelf te leren herstellen.

RUIMTE
BELEVEN

in onszelf

 

TRANSFORMATIE

Na veel praktijkuren en een intensieve opleiding bij The Yoga Therapy Institute heb ik, als eerste in Europa, het IAYT 800 certificaat gehaald en werd toen de derde yoga therapeut in Nederland met een officiële registratie. Wereldwijd wordt yoga therapie met succes steeds meer geïntegreerd in de reguliere zorg, van kleine instellingen tot grote ziekenhuizen. De verwachting is dat het aantal yoga therapeuten snel zal toenemen. Een tendens die langzamerhand zichtbaarder wordt.
Tijdens mijn studie heb ik veel steun van de fysiotherapie praktijk gekregen waar ik een eigen ruimte toegewezen kreeg zodat de eerste patiënten veilig kennis konden maken met yoga therapie. De diversiteit aan patiënten en hun verschillende aandoeningen hebben enorm bijgedragen aan het verruimen en verdiepen van mijn vaardigheden als therapeut.
De positieve reacties en tastbare resultaten werden afgespiegeld in een agenda die steeds voller werd. Het was tijd voor een volgende stap: in 2020 werd mijn architectenbureau volledig gesloopt om ruimte te maken voor een gebouw dat omgetoverd werd tot een prachtig yoga therapie centrum. Een bijzondere ruimte waar mensen een oase van rust en herstel vinden.

INTEGRATIE

Naast een warme en persoonlijke aanpak, ligt mijn kracht bij de integratie van mijn jaren ervaring en de kennis die ik actueel houd door de cursussen en trainingen die ik regelmatig volg. Dat is wat mijn benadering een dynamisch en levendig karakter geeft, ver weg van vaste protocollen. De grote waaier aan mogelijkheden binnen yoga therapie combineer ik in kleine overzichtelijke stappen waarbij ik mensen begeleid met hun eigen reis naar binnen. Om de ‘stille’ ruimte die wij allemaal in ons hebben te (her)ontdekken en vanuit die rust weer in balans komen. Dit proces start met het bouwen van een sterke fundering, een solide basis die zorgvuldig ingericht wordt om een gezonde en dynamische balans te kunnen dragen en omarmen.
Yoga, ademhalings- en meditatietechnieken zijn elementen die ik gebruik om dicht bij mijn eigen kern te komen en geïnspireerd te leven. Inspiratie die verder gevoed wordt door een zuiderse passie, een oeverloze creativiteit en een diep vertrouwen in mijn innerlijke intuïtie. Mijn roots en culturele achtergrond, zorgen voor een originele persoonlijke aanpak waarbij ik anderen hoop te inspireren met een warm welkom en een krachtig vonkje.

Nieuwsgierig geworden?

Maak een afspraak voor een oriëntatiegesprek
om je eigen wensen en behoeften te bespreken.

  LIEVER BELLEN?

Laat je gegevens achter
je wordt binnen 72 uur teruggebeld