Yoga Therapie Centrum


YOGA &
FYSIEKE KLACHTEN

Juist als je last hebt van fysieke klachten kan yoga helpen om veilig en duurzaam te herstellen.

 

Yoga helpt je versterken wat zwak is en versoepelen wat nog te strak zit. Niet met ingewikkelde ‘pretzel-houdingen’ maar door middel van eenvoudige bewegingen die gecombineerd worden met gerichte ademhalingstechnieken.

HERKENBAAR?

Check de lijst hieronder

fysieke klachten

preventief   |   curatief

Yoga therapie helpt bij:

→ Lage rug & S.I. disbalans

→ Nek & Schouder spanning

→ Heup & Bekken klachten

→ Gevoelige gewrichten

→ Hypertonie

→ Menopauze & Overgang

→ PMS & PCOS

→ Osteoporose

→ Artrose & Reuma

→ Fibromyalgie

→ Hoge bloeddruk

→ Hartritme stoornissen

→ Chronische vermoeidheid

→ Hoofdpijn & Migraine

→ Duizeligheid & BPPD

Yoga therapie, hoe zit dat?

We starten met een uitgebreid intakegesprek om inzicht te krijgen in waar en hoe de disbalans is ontstaan. Alle informatie op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak wordt meegenomen om een programma op maat te creëren met yoga bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie oefeningen.
We werken zonder pijn, de basis van elke sessie is hoe je je op dat moment voelt. Het is geen ‘quick-fix’ maar een kleine stappen proces waarbij je vanaf de allereerste sessie al verschil merkt. Tussen de sessies door blijf je zelfstandig oefenen met overzichtelijke handouts waar je alle oefeningen en technieken terug kan vinden. Langzamerhand bouw je een eigen gereedschapskist met elementen die goed voor jou werken zodat je zelfstandig balans kan blijven houden.
Wil je dit ook?

<span style="color: #666666;">Yoga therapie, hoe zit dat?</span>

 

STOP denken
dat je lichaam een probleem is
START vertrouwen
dat je lichaam een wonder is dat ontdekt wil worden

 

Advies om yoga te doen?

kies bewust

Steeds vaker wordt het advies gegeven om yoga te doen bij bepaalde hardnekkige of terugkerende blessures, (chronische) aandoeningen of andere vormen van disbalans. Het probleem is dat bepaalde yoga soorten kunnen leiden tot een verhoogd risico op verergering van bestaande klachten of zelfs nieuwe blessures of ongemak uitlokken. 
Een gecertificeerde yogatherapeut zorgt na een nauwkeurige beoordeling voor het ontwikkelen en implementeren van een passend, veilig en effectief behandelplan. Een traject op maat waar altijd mogelijk is om samen met andere zorgverleners te werken als dat nodig is.

MEER WETEN?

ONTDEK JE EIGEN KRACHT

met yoga therapie

  • → laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk
  • → aanvulling van reguliere zorgtrajecten
  • → ondersteuning van revalidatie processen
  • → verlichting van chronische aandoeningen

FysioYoga

aanvulling   |   integratie

Fysiotherapie, een gerespecteerde gezondheidsberoep, maakt gebruik van bewezen behandelmethoden om optimale beweging, pijnvermindering en gezondheidseducatie te bieden. Yoga, een eeuwenoud systeem van gezondheid, bevordert eenheid en balans, zowel fysiek als mentaal. Terugkomende blessures worden vaak veroorzaakt door een onvoldoende lichaamsbewustzijn, yoga helpt mensen om meer contact te maken met hun lichaam. Pijn en blessures zorgen vaak voor stress die het natuurlijke herstelproces tegenwerken en yoga heeft een bewezen werking op stress reductie.

De combinatie van deze twee disciplines is niet alleen gericht op het behandelen van specifieke aandoeningen, maar ook op het bevorderen van algehele gezondheid en welzijn. Het is een persoonsgerichte benadering die empowerment en zelfgenezing stimuleert.

LEES MEER

JE DOEL / WENS