Yoga Therapie CentrumCLINICS
BEGRIJPEN IS VERLICHTEN

Hoe beter we onze klachten begrijpen hoe meer grip we erop krijgen.
Herontdek het wonder van je lichaam. Herstel van binnenuit…

Afhankelijk van de thema van de clinic leer je tijdens 3 tot 6 sessies hoe yoga therapie jou kan helpen om zelf aan je gezondheid en welzijn te werken. Na elke sessie krijg je alle oefeningen mee in een praktische hand-out om tussen de sessies door, thuis te blijven oefenen. Na afloop van de clinic heb je een map vol handige yoga houdingen en technieken waar je al vertrouwd mee bent. Met deze sterke basis kun je op een zelfstandige manier verder goed voor jezelf blijven zorgen.

De clinics kun je individueel volgen, in duo vorm of semi-privé (3 deelnemers max).

Gezonde rug

6-daagse clinic

Bewust bewegen is essentieel om de rug sterk en gezond te houden. Bij rugklachten is het actief voorkomen van pijn vaak de beste en duurzaamste weg tot een gezonde rug.
Flexibele spieren werken op een preventieve manier en houden jouw lijf én ruggengraat gezond. Sterke spieren helpen pijn voorkomen en verminderen. Een van de redenen waarom yoga zo effectief werkt bij rugklachten is dat het je beide biedt: flexibiliteit en kracht. Je leert verschillende oefeningen en technieken die meteen resultaat opleveren en jouw rug klachtenvrij helpen houden.

aanmelden

Nek en schouders

3-daagse clinic

Nek, hoofd en bovenrug kunnen niet als afzonderlijke entiteiten functioneren. Om het gewicht van je hoofd te kunnen dragen, én de grote mobiliteit van dit gebied mogelijk te maken, heeft je nek goede ondersteuning nodig van een uitgebreid netwerk van spierverbindingen met de ribbenkast, de wervelkolom en de schoudergordel. Dat is de reden waarom yoga zo effectief werkt bij nekklachten. De integrale aanpak en het karakter van de oefeningen zorgen voor een betere bloedsomloop, een grotere mobiliteit en een progressieve vermindering van lokale spanning.

aanmelden

Soepele gewrichten

6-daagse clinic

Gevoelige gewrichten beperken beweging, yoga verhoogt het bewegingsbereik. Daarom is yoga een van de beste natuurlijke methodes om ongemak te verlichten.
Het zachte karakter van de oefeningen waarbij yoga, ademhaling en ontspanning met elkaar gecombineerd worden, zijn gericht om de kwetsbare gewrichten te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Stapsgewijs leer je steeds zelfstandiger met deze oefeningen en technieken aan de slag te gaan. Deze solide fundering helpt je werken aan soepele en sterke gewrichten op een natuurlijke manier en met een blijvend resultaat.

lees meer

Je bent altijd welkom om mee te doen!

Het maakt niet uit of je…

…niets over yoga weet

…geen ervaring met yoga hebt

…niet flexibel bent

…dik of dun bent

…soepel of gespierd bent

…gelovig of niet gelovig bent

Heup & Bekken

6-daagse clinic

Letsel, slijtage en/of degenerative veranderingen kunnen zorgen voor klachten rond het heupen en bekken gebied. Echter ontstaan een groot deel van de problemen op dit gebied vanwege overmatig gebruik of misbruik van de heup. Op de yogamat worden we bewust van ons lichaam, wat we doen en hoe we dat doen. Door strategisch en consequent met onze heupen te oefenen, kunnen we curatief en preventief werken. Naast het verlichten van symptomen zorgt yoga voor soepele, sterke en gezonde heupen.

aanmelden

Hormonen in balans

3-daagse clinic

Om mee te doen met deze clinic is belangrijk dat je al kennis gemaakt hebt met de HYT serie, via de workshop die regelmatig gegeven worden (hier of elders). Tijdens deze clinic krijg je nieuwe inzichten, alternatieven en aanvullende oefeningen om de serie volledig eigen te maken. Houdingen en bewegingen die gecombineerd worden met ademhalingstechnieken om de belangrijkste klieren en organen (zoals hypofyse, schildklier, eierstokken, bijnieren) te stimuleren en activeren. Op een natuurlijke manier breng je meer balans in je hormoonspiegel.

aanmelden

Yoga & Rust

6-daagse clinic

Een lange lijst met ‘veel plannen & doen’ kan heel motiverend werken maar er is ook veel te zeggen over juist ‘even niets doen’.
Tijd nemen om te vertragen helpt ons om meer aanwezig te zijn op het moment zelf.
De oefeningen van deze clinic zijn gericht om jou te begeleiden richting de diepe stilte in jezelf die nog zuiver is.
Je leert adem en beweging te combineren en je ervaart de effecten van een goede ademhaling op je hele zenuwstelsel. Je ervaart hoe de kalmte in jezelf meer zuurstof genereert, hoe de spieren sterker worden en je hoofd een stuk rustiger.

aanmelden

Beter slapen

6-daagse clinic

Verschillende wetenschappelijk studies hebben aangetoond dat yoga positieve effecten heeft bij het behandelen van slaapproblemen.
Tijdens deze clinic leer je eenvoudige oefeningen waarmee je meteen aan de slag kan. Door dagelijks deze oefeningen te doen zul je een progressieve verbetering ervaren in de kwaliteit van je slaap: makkelijker in slaap vallen, dieper en beter slapen en daarna wakker worden met een uitgerust gevoel. Overdag wordt het positieve effect van zo'n nachtrust verlengd doordat je helderder in je hoofd bent, met een vitaler lichaam en een stuk minder stress.

aanmelden

Yoga & Golf

6-daagse clinic

Je swing bepaalt het grootste deel van je spel maar de ervaring leert dat je iets meer nodig hebt dan alleen een goede techniek. Voor een naadloze golfswing zijn flexibiliteit en kracht onmisbaar. Tijdens deze clinic besteden we aandacht aan oefeningen die schouders, rug, taille en heupen soepeler en sterker houden. Na regelmatig oefenen met deze serie zul je merken dat je makkelijker draait tijdens de swing, dat je de bal flink harder kan slaan en dat je balans een stuk steviger wordt. Yoga werkt door en verder dan het fysieke lichaam, deze effecten zul je vooral merken bij je verbeterde focus, concentratie en rust.

aanmelden

Yoga & Balans

3-daagse clinic

Balans is iets wat iedereen waardeert omdat we ons daarmee veiliger voelen. Maar balans betekent niet controle over het leven hebben, het is ook geen voorspelbare toekomst en het is al helemaal niet de bedoeling om balans te misbruiken als dekmantel voor perfectionisme.
Je hebt geen controle over het leven, maar je kunt wel leren omgaan met de stroom van het leven die af en toe periodes kent met veel ‘beweging’. Met yoga kun je leren om je geest stil te krijgen zodat je stabiel kan navigeren door het leven met alles wat je tegenkomt.

aanmelden

 

GELOOF & INVESTEER IN JEZELF

dat is de beste manier om je houding te helpen schuiven
van een paradigma van excuses naar een van oplossingen

WORKSHOPS

MIDDAG WORKSHOPS

→ shabbatsana

→ start met yoga

DAG WORKSHOPS

→ yoga & ademhaling

→ yoga & fascia

WEEKEND WORKSHOPS

→ yoga & meridianen

→ hormonen in balans

 

ZIE AANBOD

WIL JE AAN EEN SPECIFIEK DOEL WERKEN?

Vul het formulier in,
binnen 72 uur hoor je of yoga therapie je kan helpen.