Yoga Therapie Centrum


MENTALE ONRUST
& YOGA

Yoga heeft een therapeutisch effect door een integratie van top-down en bottom-up processen die bi-directionele communicatie tussen de hersenen en het lichaam vergemakkelijken.

Lichamelijke, mentale of emotionele klachten kunnen onze balans verstoren.
Yoga zorgt voor verzachting en herstel door eenvoudige bewegingen te combineren met gerichte ademhalingstechnieken. Deze verbinding blijft door alle lagen heen werken terwijl je leert versterken wat zwak is en versoepelen wat nog te strak zit.

HERKENBAAR?

Check de lijst hieronder

stress & onrust

vitaliteit   |  ontspanning

Yoga therapie helpt bij:

→ Stress klachten

→ (pre) Burn-out klachten

→ Geheugen problemen

→ Rusteloosheid

→ Slapeloosheid

→ Paniek aanvallen

→ HSP

→ Chronische vermoeidheid

→ Chronische vage pijn

Yoga als therapie, waarom nu?

De wereld waarin we leven lijkt sneller en sneller te gaan. We worden continu gevoed door een oneindige stroom van informatie die 24/7 beschikbaar is via onze mobiele apparaten. We worden geplaagd door te veel prikkels van buitenaf en krijgen amper de kans om onze eigen signalen op te vangen. We raken uit balans, krijgen klachten en als we door blijven gaan worden we uiteindelijk ziek.
De manier hoe we met klachten en ziektes omgaan is alles behalve duurzaam. We willen de quick-fix om niets te missen van dat snelle leven. We vergeten vaak dat we veel meer zijn dan alleen lichaam. Yoga stimuleert ons lichaamsbewustzijn en het contact met ons eigen lichaam zodat we op tijd reageren op de signalen die ons helpen gezond en in balans te blijven.
Spreekt je dit aan?

<span style=" color: #666666;">Yoga als therapie, waarom nu?</span>

ONTDEK JE EIGEN KRACHT

met yoga therapie

  • → laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk
  • → aanvulling van reguliere zorgtrajecten
  • → ondersteuning van revalidatie processen
  • → verlichting van chronische aandoeningen