Yoga Therapie Centrum

YOGA THERAPIE

EEUWENOUD & ACTUEEL

Balans van binnenuit.
Het positieve effect op gezondheid en welzijn
zorgt voor een duurzame balans
die van binnenuit ontstaat.

START WAAR JE NU BENT, MET WAT JE NU HEBT

Dat is genoeg om onder begeleiding een veilige basis te leggen.

BIJ WELKE KLACHTEN ?

fysiek  |  mentaal  |  emotioneel

Yoga Therapie Centrum

Yoga therapie kan helpen als je gezondheid je leven beperkt door pijn of ongemak. Je merkt dat je favorieten activiteiten niet zo soepel gaan, het genieten minder wordt en het ergeren toeneemt. Lage rugpijn, nek- en schouderspanning of chronische of acute pijn kunnen op een negatieve manier ons leven beïnvloeden. Yoga pakt alle aspecten van ons leven aan, niet alleen de werkelijke klachten. Tijdens een persoonlijk traject maak je kennis met een aantal yoga technieken en oefeningen die jou extra ondersteuning bieden onderweg naar herstel en balans. Met deze ’tools’  ervaar je hoe je zeurende pijn en spanning kunt beheersen maar ook hoe je eenvoudige meditaties op een praktische manier kan integreren om beter met stress om te gaan.

LEES MEER

Samengestelde trajecten

FYSIO & YOGA

MEER WETEN?

fysioyoga

aanvulling   |   integratie

Fysiotherapie, een gerespecteerde gezondheidsberoep, maakt gebruik van bewezen behandelmethoden om optimale beweging, pijnvermindering en gezondheidseducatie te bieden. Yoga, een eeuwenoud systeem van gezondheid, bevordert eenheid en balans, zowel fysiek als mentaal. Terugkomende blessures worden vaak veroorzaakt door een onvoldoende lichaamsbewustzijn, yoga helpt mensen om meer contact te maken met hun lichaam. Pijn en blessures zorgen vaak voor stress die het natuurlijke herstelproces tegenwerken en yoga heeft een bewezen werking op stress reductie.

De combinatie van deze twee disciplines is niet alleen gericht op het behandelen van specifieke aandoeningen, maar ook op het bevorderen van algehele gezondheid en welzijn. Het is een persoonsgerichte benadering die empowerment en zelfgenezing stimuleert.

LEES MEER

INDIVIDUELE SESSIES

Tijdens de sessies worden er geen protocollen gevolgd. Elk mens is anders en elk moment vraagt een frisse benadering. De belangrijkste voorwaarde bij alle sessies is om pijnvrij te werken. Naast je persoonlijke fysieke en mentale situatie, worden andere aspecten zoals gezondheidsgeschiedenis, levensstijl, geloofssysteem en eigen voorkeuren meegenomen in de aanpak. Een precieze afstemming zorgt voor effectieve en concrete resultaten. Gelijk na de eerste sessie ervaar je wat de kracht van yoga therapie is.
De sessies variëren qua lengte: van 60, 75 of 90 minuten. Dit is afhankelijk van de fase in het traject en van de eigen wensen en omstandigheden.

ZIE AANBOD

INDIVIDUELE SESSIES

STAP VOOR STAP

ik neem je mee op reis, om de balans en de rust in jezelf te leren herstellen én houden

CLINICS & WORKSHOPS

therapeutisch  |  interdisciplinair

Romdom terugkerende onderwerpen en aactuele thema’s worden er regelmatig clinics en workshops georganiseerd. Bij specifieke klachten en/of aandoeningen kun je een clinic volgen om met gerichte yoga therapie oefeningen aan je gezondheid te werken.
Afhankelijk van het aantal deelnemers worden deze workshops in de studio gegeven of op locatie. Wil je liever zo’n thematische sessie individueel volgen? Dat kan ook!

ZIE AANBOD

CLINICS & WORKSHOPS

TIJD VOOR JEZELF...

Word voor een moment
het centrum
van onverdeelde aandacht

 

 

 

 

 

 

MAAK EEN AFSPRAAK