Yoga Therapie Centrum

HORMOON YOGA THERAPIE


Wil je ook werken aan een stabiele hormoonhuishouding?

Duizenden vrouwen hebben dankzij hormoon yoga therapie dat kunnen bereiken én behouden.
Op een 100% natuurlijke manier én in korte tijd!


Hormoonspiegel

Los van de bekende menopauze- en PMS-klachten kan een hormonale disbalans zorgen voor PCO, een verhoogd risico op osteoporose en zelfs voor hart- en vaatziekten. Hormonen beïnvloeden veel van onze lichamelijke functies evenals ons mentaal- en emotioneel evenwicht. Zwaarmoedigheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid of algemene lusteloosheid kunnen het gevolg zijn van een onevenwichtige hormoonspiegel.
De oefeningen en technieken van deze serie helpen de hormonen in balans brengen (en houden!) op een natuurlijke manier. De kracht van deze unieke serie ligt op de directe invloed die de oefeningen hebben op de hypofyse, schildklier, alvleesklier en bijnieren

Jonge vrouwen

Veel jonge vrouwen lijden aan overmatige menstruatieklachten en/of cyclusstoornissen. Vaak gaan deze klachten gepaard met een verhoogde emotionele prikkelbaarheid en diverse vormen van onrust en slaapstoornissen. Deze klachten kunnen goed gereguleerd worden met de HYT serie.
Ook het aantal vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen die geholpen zijn door deze serie blijft groeien. Op een natuurlijke manier hebben deze vrouwen hun kinderwens kunnen vervullen door dagelijks en consequent de serie te volgen met de yoga houdingen, ademhalingsoefeningen en de anti-stress technieken.

Volwassen vrouwen

Al vanaf 35 jaar begint het oestrogeengehalte bij vrouwen langzaam te dalen. Daarom kunnen vrouwen op deze leeftijd al baat hebben bij hormoonyoga. Je hoeft niet te wachten tot de eerste opvlieger verschijnt…
De grootste groep vrouwen die deze serie volgen zijn toch vrouwen die last hebben van menopauze gerelateerde klachten. De tendens om kunstmatige hormonen te nemen, om het verlies van oestrogeen te compenseren, neemt af vanwege de diverse gezondheid bedreigende bijwerkingen die steeds vaker aangetoond worden, zoals het geval van een verhoogd risico op borstkanker of trombose.

Niet voor alle vrouwen

De oefeningen worden afgeraden voor vrouwen met:

  • Borstkanker (historie)
  • Endometriose
  • Osteoporose
  • Cardiovasculaire aandoeningen
  • Klinische depressie

Niet voor elk moment

De oefeningen worden overgeslagen tijdens deze periodes:

  • Menstruatie
  • Zwangerschap

Is HYT iets voor jou?

Laat je gegevens achter zodat je een intake-formulier toegestuurd krijgt en daarmee gecheckt kan worden of HYT voor jou geschikt is.
Na deze controle krijg je een uitnodiging om een plek te reserveren bij een van de HYT trainingen. Met een maximaal aantal van 6 deelnemers is er genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding en extra aandacht bij deze bijzondere serie oefeningen.

 


Algemene voorwaarden    |    Privacy statement   |    Cookiesverklaring

Boeking