Yoga Therapie CentrumHORMOON YOGA THERAPIE


Wil je ook werken aan een stabiele hormoonhuishouding?

Dankzij hormoon yoga therapie hebben veel vrouwen wereldwijd hun weg naar een dynamische balans kunnen vinden én behouden.
Op een 100% natuurlijke manier, zonder hormoonpreparaten én in korte tijd!


Hormoonspiegel

Los van de bekende menopauze- en premenstruele klachten kan een hormonale disbalans zorgen voor vervelende gewrichtsklachten, een verhoogd risico op osteoporose, en zelfs voor hart- en vaatziekten.
Hormonen beïnvloeden veel van onze lichamelijke functies evenals ons mentaal- en emotioneel evenwicht. Zwaarmoedigheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid of algemene lusteloosheid kunnen het gevolg zijn van een onevenwichtige hormoonspiegel.
De oefeningen en technieken van deze serie hebben directe invloed op je hypofyse, schildklier, alvleesklier en bijnieren. Je stimuleert je lichaam om van binnenuit de hormonen weer in balans te brengen. Zonder externe ingrepen en met een duurzaam resultaat.

Volwassen vrouwen

Al vanaf 35 jaar begint het oestrogeengehalte bij vrouwen langzaam te dalen. Daarom kunnen vrouwen op deze leeftijd al baat hebben bij hormoonyoga. Je hoeft niet te wachten tot de eerste opvlieger verschijnt…
De grootste groep vrouwen die deze serie volgen zijn toch vrouwen die last hebben van menopauze gerelateerde klachten. De tendens om kunstmatige hormonen te nemen, om het verlies van oestrogeen te compenseren, neemt af vanwege de diverse gezondheid bedreigende bijwerkingen die steeds vaker aangetoond worden, zoals het geval van een verhoogd risico op borstkanker of trombose.

Jonge vrouwen

Veel jonge vrouwen lijden aan overmatige menstruatieklachten en/of cyclusstoornissen. Vaak gaan deze klachten gepaard met een verhoogde emotionele prikkelbaarheid en diverse vormen van onrust en slaapstoornissen. Deze klachten kunnen goed gereguleerd worden met de HYT serie.
Deze serie wordt ook veel gebruikt bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Het toenemende aantal vrouwen met positieve resultaten heeft HYT wereldwijd bekend gemaakt. Door dagelijks en consequent met de serie te oefenen, lukt het steeds meer vrouwen om hun kinderwens te vervullen. Eeuwenoude yoga houdingen, ademhalingsoefeningen en de anti-stress technieken helpen de hormonen weer op peil brengen om de vruchtbaarheid te optimaliseren.

Niet voor alle vrouwen

De oefeningen worden afgeraden voor vrouwen met:

  • Borstkanker (historie)
  • Endometriose
  • Osteoporose
  • Cardiovasculaire aandoeningen
  • Klinische depressie

Niet voor elk moment

De oefeningen worden overgeslagen tijdens deze periodes:

  • Menstruatie
  • Zwangerschap

Is HYT iets voor jou?

Laat je gegevens achter zodat je een intake-formulier toegestuurd krijgt en daarmee gecheckt kan worden of HYT voor jou geschikt is.
Na deze controle krijg je een uitnodiging om een plek te reserveren bij een van de HYT trainingen. Met een maximaal aantal van 4 deelnemers is er genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding en extra aandacht bij deze bijzondere serie oefeningen.

 


Algemene voorwaarden    |    Privacy statement   |    Cookiesverklaring